סיים את שני תאריו הראשונים בחוג להיסטוריה של המזה"ת ובחוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטה העברית. את הדוקטורט עשה באוניברסיטת אוקספורד שבאנגליה. לימד בחוג מ-1968 ועד לפרישתו לגמלאות. בשנים 1975-1971 כיהן כראש המכון ללימודי אסיה ואפריקה, לאחר מכן היה ראש החוג ללימודי האסלאם והמזה"ת. מ-1983 עד 1986 שימש כראש מכון טרומן לחקר השלום ומאז חוקר בכיר במכון.
במהלך הקריירה האקדמית שלו, פרופ' מעוז היה פרופ' אורח באוניברסיטאות כמו: קיימברידג', אוקספורד, קולומביה והרווארד. פרופ' מעוז התארח גם במכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטת הולנד. בשנים 1962-1960 היה עוזר יועצו של ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון לענייני ערבים; בשנות ה-70 היה יועץ הכנסת לענייני הגנה וביטחון וגם יועץ לענייני ערבים של שר הביטחון דאז עזר ויצמן. שימש גם כיועץ בתקופת שלטונו של שמעון פרס כראש הממשלה וגם כיועצו לענייני ערבים של ראש הממשלה יצחק רבין. פרופ' מעוז מעורב בפרויקטים שונים של יצירת דיאלוג בין יהודים לפלסטינים.
פרופ' מעוז מתמחה בסוריה המודרנית, סוריה העות'מאנית, במדינות הסהר הפורה, מיעוטים, יחסי יהודים-מוסלמים. מבין פרסומיו: "מיעוטים במזה"ת ובפזורה" שיצא באנגלית ב-2006; "מפגש הציוויליזציות: מוסלמים, נוצרים ויהודים" שיצא באנגלית ב-2009.
לצפייה בהרצאתו על "לכתוב היסטוריה של סוריה", לחצו כאן.