תכנית הלימודים עד 2016

לימודי החוג מקיפים את ההיסטוריה של ארצות האסלאם מראשית האסלאם ועד ימינו, את דת האסלאם על כיתותיה, את מוסדות האסלאם, המשפט, הפילוסופיה, המדעים, האמנות והתרבות החומרית של עמי האסלאם ואת התפתחותן החברתית של ארצות האסלאם. כמו כן החוג מציע אפשרות להתמקד בלימודי איראן או תורכיה.

תכנית הלימודים כוללת: שיעורי מבוא, לימודי השפה הערבית ושפות מזרחיות נוספות, סמינריונים, קורסים טקסטואליים וקורסי בחירה. תכנית הלימודים לתואר הראשון בחוג נלמדת במסגרת לימודי חוג ראשי או במסגרת לימודי חוג משני.

נוסף לתנאי הקבלה של הפקולטה על התלמידים להוכיח ידיעה בסיסית בשפה הערבית. תלמידים שאינם יודעים ערבית ילמדו ערבית למתחילים בשנת לימודיהם הראשונה. על התלמידים להגיע במהלך לימודיהם לב"א לידיעת ערבית ברמה של קריאה שוטפת של טקסטים בשפה זו.

(קובץ זה רלוונטי למי שהחלו את לימודיהם בשנת הלימודים הנוכחית. לצפייה בשנתונים משנים קודמות לחצו כאן, בחרו את השנה הרלוונטית בראש הדף ואחר כך לחצו על כפתור "צפייה בפרק" בשורה של לימודי האסלאם והמזרח התיכון)

רשימת הקורסים

במסלול חוג ראשי

במסלול חוג משני